הרמת סינוס FUNDAMENTALS EXPLAINED

הרמת סינוס Fundamentals Explained

הרמת סינוס Fundamentals Explained

Blog Article

בשנות התשעים, תחום השתלות העצם המתפתח, הוביל את החוקרים לפתח טכניקה כירורגית בה ניתן להצמיח עצם על חשבון הסינוס המקסילארי, ובכך לאפשר התקנת שתלים. הפעולה נקראת: "הרמת ריצפת הסינוס המקסילארי".

הרמת סינוס סגורה – הכניסה לחלל הסינוס הוא דרך המקום בו היו השיניים.

חשוב מאוד לפנות ללא דיחוי אל המרפאה בה בוצע ההליך בכל מקרה של חשד לבעיה, כך למשל אם יש עליה בחום העלולה להעיד על התפתחות דלקת, במקרה של כאבים חזקים יותר מאלה שנאמר לנו שעשויים לפקוד אותנו ועוד. 

ד”ר ניצן שלזינגר הוא רופא שיניים מצטיין אשר מבצע הליך הרמת סינוס א-טראומטית בשיטה זעיר-פולשנית. לפרופיל המומחה

סינוס מקסילרי הוא החלל, הנמצא מעל השיניים האחוריות בלסת העליונה. ניתן לראות רכס מחוסר שיניים לאחר עקירות. העצם נספגה ולא נשאר גובה מספיק לקיבוע השתלים.

ההתפתחות בתחום השתלות השיניים (במיוחד במהלך העשור האחרון) הובילה למצב בו כיום רבים מאוד מבין מי שמאבדים שיניים טבעיות יכולים להיעזר בהליך השתלת שיניים כדי להמשיך ליהנות מפה מלא שיניים חזקות ושימושיות, ואולי לא פחות חשוב – ממראה אסתטי של פה מלא שיניים. ישנן שיטות רבות לביצוע השתלות שיניים אולם העיקרון שמאחורי כולן הוא זהה: שתלים דנטליים עשויים מתכת מוחדרים אל עצם הלסת ואליהם מקובע סט מתוכנן אישית של למד עוד למידע נוסף שיניים מלאכותיות, שהופכות ממש כמו שיניים טבעיות.

הממברנה מונעת פגיעה בסינוס ותוחמת את העצם שתושתל באיזור. העצם יכולה להיות מהמטופל עצמו (מהחיך, למשל). לחלופין אפשרי לבצע השתלת עצם מלאכותית / עצם מבקר / עצם ממקור הומאני.

המנתח מרים את החלק הגרמי לתוך חור הסינוס וממלא את החור בעצם המושתלת.

הפלאזמה מכילה בתוכה גורם צמיחה והיא מושתלת יחד עם העצם. גורמים אלה מאפשרים את התקשות העצם במהירות ומקצרים את התהליך באופן משמעותי.

אולי אינכם מבינים איך אבדה לכם עצם בלסת, אך לאובדן זה יש מספר גורמים, כולל:

לאחר הרמת סינוס קיימת גם אפשרות לסינוסיטיס מקסילארי חריף, המתבטא בדלקת זמנית של הממברנות באף ובסינוסים. מצב זה מקשה על ניקוז הריר מהאף.

לעיתים חסרה עצם מרובה וחסר גבוה הנטיה היא להשתמש בבלוקים של עצם. בלוק של עצם הינו גוש שלם של עצם אשר מתאימים אותו באזור המושתל ובכך משלימים את העצם החסרה.

יש לקחת את התרופה האנטיביוטית בהתאם להוראות שנתנו לך. אם ניתן לך מרשם לתרופות אחרות, כמו דקסאמתזון ( סטרואידים ) יש לקחת גם אותן.

במקרים אחרים, כאשר הרופא מחליט שחוזק עצם הלסת באיזור אינו מספק, יש להמתין מספר חודשים עד לביצוע ההשתלות.

Report this page